RadioCORD - Imagistică cardiovasculară

Workshop medical avansat dedicat studenților și medicilor rezidenți care doresc să aprofundeze tehnici imagistice utilizate în diagnosticul și managementul patologiilor vasculare arteriale, aortice și pulmonare.

După prezentările teoretice, participanții, sub îndrumarea medicilor coordonatori, vor deprinde practic noțiuni de bază în evaluarea și managementul patologiilor vasculare, până la înțelegerea și executarea cu succes de către participant a acestora.

⦿ Patologia arterelor periferice:
    - Considerente clinice
    - Principii de ecografie Doppler vascular și indicații de examinare
     - Angiografia CT a arterelor carotide și axurilor ilio-femurale

⦿ Radio-diagnosticul tromboembolismului pulmonar și al patologiei aortice - ateromatoza aortica, sindroamele aortice acute

⦿ Patologia vasculară infecțioasă, inflamatorie și tumorală - considerente RMN și CT

⦿ Patologia vasculară - aspecte morfopatologice

Coordonator științific: Conf. Dr. Marian Pop, medic primar Radiologie și Imagistică Medicală, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș

Instructori:
•  Șef de lucrări Dr. Zsuzsanna Jeremias, medic primar Medicină Internă și medic specialist Cardiologie, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș
•  Dr. Patricia Chișcariu, medic rezident Radiologie și Imagistică Medicală, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș
•  Dr. Răzvan Licu, medic rezident Radiologie și Imagistică Medicală, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș
•  Dr. Diana Burlacu, medic rezident Anatomie Patologică, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

Eveniment structurat pe parcursul unei zile, cu împărțirea tematicii astfel încât să se permită participanților parcurgerea ei într-o manieră relaxată și eficientă.

Numărul de locuri disponibile este limitat. Completarea formularului de înscriere și achitarea participării reprezintă acceptarea la eveniment. Vei primi un mesaj de confirmare pe adresa de email folosită la înscriere.

ÎNSCRIE-TE!

Introducere în imagistica avansată

RadioCORD este evenimentul care își propune să te familiarizeze cu noțiuni de bază din imagistica avansată a aparatului cardiovascular. Structurat în mai multe module care abordează specific o anumită tematică, și sub îndrumările medicilor coordonatori pregătiți să răspundă la orice întrebare, RadioCORD este workshop-ul care te pregătește pentru situații reale din practica medicală.

ÎNSCRIE-TE!

Introducere în imagistica avansată

RadioCORD este evenimentul care își propune să te familiarizeze cu noțiuni de bază din imagistica avansată a aparatului cardiovascular. Structurat în mai multe module care abordează specific o anumită tematică, și sub îndrumările medicilor coordonatori pregătiți să răspundă oricăror întrebări, RadioCORD este workshop-ul care te pregătește pentru situații reale din practica medicală.

Aprofundează sistematic

Am izolat patru arii de interes pentru RadioCORD. Prezentăm individual fiecare tematică pentru a permite însușirea eficientă a tuturor noțiunilor.

MODULUL I

Introducere în radiologie și imagistică

MODULUL II

Sindroame coronariene acute și cronice

MODULUL III

Malformații cardiace congenitale

MODULUL IV

Patologie vasculară

MODULUL I
INTRODUCERE ÎN RADIOLOGIE ȘI IMAGISTICĂ
MODULUL II
SINDROAME CORONARIENE
MODULUL III
MALFORMAȚII CARDIACE CONGENITALE
MODULUL IV
PATOLOGIE VASCULARĂ

Descoperă-ți interesele

Dacă te-ai gândit vreodată că vrei să fii radiolog, testează-ți ipoteza. Dacă nu, testeaz-o oricum.

Radiologie?

Poate.

ÎNSCRIE-TE