Introduction to Echocardiography

Workshop medical de bază dedicat atât studenților din anii clinici, cât și celor din anii preclinici interesați să intre în contact cu noțiuni teoretice din ecocardiografie și care doresc să deprindă aptitudini practice aplicabile în acest domeniu.

După prezentarea teoretică a aspectelor ce vizează înțelegerea principiului ecografiei, a anatomiei normale a cordului, și a tehnicilor de obținere a unor achiziții imagistice corespunzătoare, instructorul va realiza și o demonstrație ce urmărește fixarea noțiunilor teoretice anterior iterate. Ulterior, studenții vor avea posibilitatea să pună în practică noțiunile acumulate, supravegheați de către medicul coordonator.

Tematica workshop-ului încearcă să urmărească, pas cu pas, cea mai eficientă metodă de fundamentare a noțiunilor de bază din ecocardiografie.

Partea teoretică:

  • Noțiuni introductive în ecografie
  • Repere anatomice în ecocardiografie
  • Vizualizarea anatomiei normale a cordului
  • Identificarea ecocardiografică a patologiilor cardiovasculare

Partea practică:
Participanții vor avea posibilitatea de a deprinde practic noțiunile prezentate prin efectuarea individuală a tehnicilor prezentate..

Coordonator: Șef de lucrări Dr. Zsuzsanna Jeremias, Medic Specialist Cardiologie, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant Târgu Mureș

Eveniment structurat pe parcursul unei zile, cu împărțirea tematicii astfel încât să se permită participanților parcurgerea ei într-o manieră relaxată și conform ritmului de învățare a fiecărui participant în parte.

Numărul de locuri disponibile este limitat. Completarea formularului de înscriere și achitarea participării reprezintă acceptarea la eveniment. Vei primi un mesaj de confirmare pe adresa de email folosită la înscriere.

ÎNSCRIE-TE!

Competențe medicale de bază

Introduction to Echocardiography este evenimentul care își propune să aducă practica medicală mai aproape de tine. Înțelegem pe deplin necesitatea de a pune în context clinic noțiunile teoretice pe care le acumulezi în timpul facultății și în afara ei. Astfel, credem că participarea la workshopul Introduction to Echocradiography poate fi un punct de referință în educația ta medicală, oferindu-ți avantajul cunoașterii acelor noțiuni de bază pe care îți poți consolida cultura medicală.

300+
PARTICIPANȚI
13+
EDIȚII IN LIMBA ROMÂNĂ
10+
EDIȚII ÎN LIMBA ENGLEZĂ
98.7%
FEEDBACK POZITIV

Descoperă-ți interesele.

Perioada studenției este solicitantă. Noi venim în ajutorul tău oferindu-ți încă o perspectivă din care să privești medicina pentru a te putea orienta mai departe în profesie.

Cardiologie?

Poate.

ÎNSCRIE-TE