Loading Events
This event has passed.

Societatea pentru Inovație, Dezvoltare și Educație Medicală – SideMED în colaborare cu SSCR Târgu Mureș organizează, sub egida Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu Mureș, prima ediție a workshop-ului Introduction to Ophthalmology.

Tematica workshop-ului încearcă să urmărească, pas cu pas, cea mai eficientă metodă de fundamentare a noțiunilor de bază din microchirurgia oftalmologică, cu aplicabilitate ulterioară la workshop-urile avansate.

Cui se adresează?: studenților interesați să intre în contact cu oftalmologia și tehnici microchirurgicale utilizate în cadrul acestei specializări, să se familiarizeze cu utilizarea microscoapelor și să-și deprindă aptitudini în acest domeniu chirurgical, dezvoltându-și dexteritatea.

Cum se desfășoară workshop-ul?: prezentările teoretice se vor desfășura conform tematicii (vezi mai jos) și vor avea rolul de a fundamenta noțiuni de bază legate de oftalmologie, urmând apoi partea practică, la care participanții vor executa manevrele corespunzătoare, beneficiind de ajutorul medicilor și al trainerilor.

Cât durează evenimentul?: acesta este structurat pe o zi, cu împărțirea tematicii astfel încât să se permită participanților parcurgerea acesteia într-o manieră relaxată și eficientă.

Tematică:

 • Teoretic:
  • Anatomia ochiului
  • Prezentarea microscopului
  • Introducere în tehnicile microchirurgicale (incizile și suturile clasice utilizate)
 • Practic:
  • Disecția ochiului
  • Suturi la nivelul corneei
  • Suturi la nivelul sclerei

 

Participare: 110 RON

Data: 18 mai
Limba de predare: română

Înscrierea se face prin apăsarea butonului ”ÎNSCRIERE” de mai jos și completarea formularului!

Cum aflu dacă am fost acceptat?: coordonatorii evenimentului îi contactează telefonic pe toți cei acceptați, în vederea confirmării participării și oferirea detaliilor despre pașii ce trebuie urmați mai departe. Participarea se achită doar DUPĂ această confirmare, și conform detaliilor furnizate de către coordonator.

Vă așteptăm!