Loading Events
This event has passed.
Societatea pentru Inovație, Dezvoltare și Educație Medicală – SideMED organizează, sub egida Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș și sub coordonarea Doamnei Șef lucr. Dr. Cristina-Stanca Molnar Varlam, prima ediție a workshop-ului Introduction to Alginate Impression.
Alginatul este unul dintre cele mai folosite materiale de amprentă în practica stomatologică curentă, fiind ușor de preparat, dar în același timp necesitând o coordonare foarte bună.
Cui se adreseaza?
Studenților din anul II dornici să își exerseze manualitatea și să își perfecționeze modul de lucru, în vederea realizării amprentei perfecte.
Cum se desfășoară evenimentul?
În prima parte va fi prezentarea teoretică a aspectelor ce vizează efectuarea corectă, completă și eficientă a amprentării cu alginat. In partea a doua, participanții vor putea pune în practică noțiunile acumulate pentru obținerea unei amprente fidele. Deoarece munca în echipă este foarte importantă, workshop-ul se va desfășura în echipe formate din câte doi studenți, fiecare amprentând colegul de echipă pentru realizarea modelului de studiu.
Cât durează evenimentul?
Acesta este structurat pe două zile, cu împărțirea tematicii astfel încât să se permită participanților parcurgerea acesteia într-o manieră relaxantă și eficientă.
Tematică:
  • Teoretic:
o Materiale necesare amprentării
o Tehnica de lucru
o Probleme și defecte în amprentele cu alginat și modelele realizate în acestea
  • Practic:
o Amprentarea cu alginat al unui câmp protetic
o Turnarea modelelor în amprentele cu alginat
Participare: în cadrul cursului studenții au acces gratuit, iar cei acceptați pentru workshop, în limita locurilor disponibile (20), vor achita suma de 35 RON.
Data: 2-3 Noiembrie (o singură zi/ediție)
Limba de predare: română
Înscrierea se face prin apăsarea butonului ”ÎNSCRIERE” de mai jos și completarea formularului.
Cum aflu dacă am fost acceptat?
Coordonatorii evenimentului îi contactează telefonic pe toți cei acceptați, în vederea confirmării participării și oferirea detaliilor despre pașii ce trebuie urmați mai departe. Participarea se achită
doar DUPĂ această confirmare, și conform detaliilor furnizate de către coordonator.
Vă așteptăm!