Loading Events
This event has passed.

SideMED, sub egida Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, organizează a treia ediție a workshop-ului General Surgery Techniques. Tematica actualei ediții este constituită în jurul Chirurgiei Gastrice.

Cui se adresează?
Studenților interesați să intre în contact cu noțiuni teoretice din chirurgia generală și care doresc să își deprindă aptitudini practice aplicabile în acest domeniu, și rezidenților în chirurgie generală care doresc să aprofundeze aceste noțiuni. Este necesară cunoașterea în prealabil a unor tehnici chirurgicale esențiale, motiv pentru care participarea studenților este condiționată de parcurgerea în antecedente a unui workshop “Basic Surgical Techniques” sau “Knots & Sutures”.

Cum se desfășoară workshop-ul?
Sub îndrumarea domnului Șef lucrări Dr. Popa Daniel, cu prezentări teoretice conform tematicii enumerate mai jos, care au rolul de a fundamenta noțiuni importante legate de chirurgia gastrică, urmate de partea practică, la care participanții vor executa tehnici și proceduri chirurgicale corespunzătoare, beneficiind de ajutorul coordonatorului.

Cât durează evenimentul?
Acesta este structurat pe o zi, cu împărțirea tematicii astfel încât să se permită participanților parcurgerea acesteia într-o manieră relaxată și eficientă.

Cum aflu dacă am fost acceptat?
Coordonatorii evenimentului îi contactează telefonic pe toți cei acceptați, în vederea confirmării participării și oferirea detaliilor despre pașii ce trebuie urmați mai departe. Participarea se achită doar DUPĂ această confirmare, și conform detaliilor furnizate de către coordonator.

TEMATICĂ:

  • Anatomie chirurgicală;
  • Gastrostomia;
  • Rezecțiile gastrice;
  • Variante de refacere a integrității tubului digestiv după rezecțiile gastrice;
  • Anastomoze gastro-enterale termino-terminale și termino-laterale clasice și mecanice (prin dispozitive de sutură mecanică GIA)

Participare: 150 RON

Data: 29 Octombrie 2022

Limba de predare: română

Înscrierea se face prin apăsarea butonului ”ÎNSCRIERE” de mai jos și completarea formularului!

Vă rugăm să țineți cont de faptul că numărul de locuri disponibile este limitat.

Prioritatea revine așadar studenților:

  • refuzați anterior;
  • din ani mai mari;
  • înscriși primii.

Formularul de înscriere se va închide la 150 % capacitate sau cu 3 zile înainte de începerea evenimentului.

Vă așteptăm! #SideMED #UMFST